رتبه بندی و سطح بندی آموزشی مرکز آموزش مداحی ولایت

ساخت وبلاگ

رتبه بندی و سطح بندی آموزشی مرکز آموزش مداحی ولایت

رتبه بندی و سطح بندی آموزشی مرکز آموزش مداحی ولایت

 

تعیین هدف، انگیزه بخش است و برنامه‌ریزی و مدیریت در هر کاری می‌تواند درصد موفقیت را بیشتر سازد، حال آنکه کار کاری معنوی و قلبی باشد و ثوابمند، که انسان همواره فکر کند در مسیر درستی قدم بر می‌دارد و صراط‌المستقیم را می‌پیماید. کار علمی و تجربی نیازمند فرصت است تا به بار بنشیند و در این راستا باید هدفی در کار باشد تا از انحراف و بی‌راهه اجتناب شود؛ اگر ندانیم به کجا می‌رویم و چه هدفی را دنبال می‌کنیم هر چند سالهای متمادی هم بگذرد خواهیم دید که به حاصل قابل توجهی دست نیافته‌ایم. مداحی، رشتۀ تحصیلی نوپایی است که با فرمودۀ مقام معظم رهبری در جمع مداحان، شخصیتی خاص یافته است؛ ایشان فرموده‌اند:«این پدیده درخورِ کار علمی است؛ یعنی واقعاً جا دارد دانشجویان ما، اساتید ما، محقّقین ما بنشینند و روی این پدیده فکر کنند، کار کنند؛ هم تفسیر و تحلیل کنند، هم راه‌های علمیِ گسترش این را به ما نشان بدهند و یاد بدهند.»(خامنه‌ای، 11فروردین1395)

کانون فرهنگی‌تبلیغی و مرکز آموزش مداحی ولایت، چندی است که بطور تخصصی‌ و علمی در کنار دیدگاه تجربی در امر مداحی اهل‌البیت(علیهم‌السلام)، هنرجویان آقا و خانمی را به این عرصه روانه کرده و بعد از طی نمودن هر سال، مدارک رسمی پایان دوره‌ای به آنان اعطا نموده و برای بهره‌گیری هر چه بیشتر از این دوره‌ها و بالا بردن راندمان آموزش، همواره در فکر تحول  و ارتقاء تکنولوژی آموزش خویش می‌باشد؛ لذا رتبه‌های ذیل را با در نظر داشتن تجربۀ گذشته از سال1389 در طراحی دوره‌های آموزش مداحیِ  فرهنگسراهای تهران و خانۀ مداحان در چهارده ترم و با اراده بر اجرایی دقیق و کارآمد، طرح‌ریزی کرده و امیدوار است با توکل بر خداوند متعال، به نتایج بهتری نسبت به گذشته نائل آید.

رتبۀ ذاکر

ذاکر رتبۀ اولی  است که هنرجویان، پس از گذراندن یک سال و قبولی در چهار ترمِ سه ماهه کسب نموده و آشنایی ضمنی با  برخی از علوم و تکنیک‌ها پیدا می‌نمایند و در حقیقت درگاه ورود و آشنایی می‌باشد و قرار است پایه‌ها ساخته ‌شود تا آمادگی لازم حاصل گردد. در این دوره باید هنرجو از طریق «دفتر مدیریت زمان» که برای هر روز، ده مورد کار در نظر گرفته شده اموری مثل:تمرین صداسازی، حفظ شعر، مطالعۀ کتاب، تمرین نوحه و... را انجام داده و بتواند خود را با این روش سازگار نماید؛ مثلاً در حفظ شعر، ممکن است بخاطر سپردن اشعار در ابتدا بسیار دشوار باشد و حتی در قدم‌های اوّل منزجر کننده و منصرف کننده باشد، ولی با وجود عشق و علاقه و با ذکر و تکرارِ فراوان، این کار را سهل و ساده می‌نماید و بر روی ریل قرار می‌گیرد تا ادامۀ مسیر فقط با اشاره‌ای کوتاه همراه باشد.

رتبۀ مادح

رتبۀ دوم برای آن هنرجویی است که دو سال بطور مداوم در کلاسها شرکت داشته و توانمندی خویش را پس از گذراندن هشت ترم و قبولی در آزمون هر نوبت، به جایی رسانده که توانسته از دوره‌های مقدماتی به پیشرفته ارتقاء یابد. دفتر مدیریت زمان، کمک می‌کند تا هنرجو، سیر تمرینی و ممارستی خود را حفظ نماید، بنابراین در این دوره باید یکی از بخش‌های آن که مجلس دیدن است بطور مستمر مورد دقت و حضور قرار گیرد تا مقدمات هنرنمایی و اثرگذاری در دوره‌های بعد با دیدن طرز عمل مداحان به دست آید و خود نیز تا حدودی در کنار آنان، عهده‌دار وظایفی در جلسات گردد، یعنی مثلاً در ابتدای جلسات تا جمع شدن اهل هیئت، قرائت قرآن کریم و یا زیارت عاشورا داشته باشد و یا در انتهای نوحه‌خوانی‌ها ،کمی شورخوانی داشته باشد و خود را به عنوان یکی از اشخاص مؤثر در هیئت ببیند و توسط افراد مسئول، دیده شود و آهسته آهسته به عنوان یکی از پایه‌های تشکیل جلسات محسوب گردد، در حاشیه اما باید احتیاط شود که انجام اموری مثل تنظیم صوت و ذکرگویی و خدمات و پذیرایی که می‌تواند به پختگی و جامعیت او بیانجامد به عنوان وظیفۀ همیشگی‌اش تلقی نگردد تا بتواند ادامۀ راه که ورود به عرصه‌های جدی‌تر در مداحی است را طی نماید.

رتبۀ مداح

پس از سه سال شرکت در کلاسها و مجالس، انتظار می‌رود که چه از لحاظ تئوری و چه با آشنایی تقریباً خوب با نحوۀ عملکرد یک مداح، هنرجو بتواند به رتبۀ«مداح» تکیه نماید و حداقل هفته‌ای یک جلسۀ محلی را به تنهایی اداره نماید، لذا دفترچه‌ای توسط این مرکز تهیه گردیده که باید برای استمرار و حفظ نظم در عهده‌دار شدن هنرجو در این وظیفه، هر هفته به امضای مسئول هیئت‌هایی که او در آنها شرکت می‌نماید برساند تا به شرکت حداقل هفته‌ای یک بار در مجالس عادت نماید؛ پر کردن این دفترچه باید از ابتدای سال سوم آغاز گشته و تا پایان سال سوم بطور دائم صورت گیرد تا هنرجو به رتبۀ مداح دست یابد. حرکت و مرور در طی نمودن این سالها اگرچه می‌تواند بدون برنامه و فقط با علاقۀ قلبی نیز انجام پذیرد اما جامع نخواهد بود و در امور مختلف ضعف‌هایی را نشان خواهد داد که قطعاً نسبت به با برنامه بودن و با برنامه حرکت کردن، بسیار تفاوت دارد. مدّاح بر وزن فعّال، یعنی بسیار مدح کننده و باید هنرجو، خود را در طول هفته آن‌قدر فعال نماید که این مهم حاصل شود.

رتبۀ مداحه

 مدرک فارغ‌التحصیلی در مرکز آموزش مداحی ولایت با دریافت رتبۀ «مداحه» صورت پذیرفته و در سال چهارم، باید از طریق دفترچه‌ای که در اختیار هنرجو قرار می‌گیرد هر هفته، ادارۀ سه مجلس متفاوت ثبت گردد؛ شاید برای بعضی از راه یافتگان به این دوره، این مهم ممکن نباشد، اما برای دستیابی به این رتبه باید چنین تلاشی از سوی هنرجو انجام شود و هرچه از کیفیت بالاتری برخوردار باشد به نفع خود او بوده و نتیجۀ بهتری حاصل می‌شود. «مداحه» بر وزن «علامه» به مرد و زن تعلق می‌گیرد و به معنی «بسیار بسیار مدح کننده» می‌باشد و کسی که همت و توانایی گذراندن چنین مرحلۀ سختی را در خود ایجاد نماید می‌تواند این راه را برای حرفه‌ای شدن در امر مقدّس اهل‌البیت(علیهم‌السلام) ادامه دهد و به موفقیت برسد، ان‌شاء الله

روند دست‌یابی به رتبه‌های فوق اگرچه می‌تواند بدون شرکت در کلاسها و بدون نظر استاد و گروه آموزشی باشد و به دریافت مدرک منتهی نشود، ولی چه بهتر که نهال با مواظبت باغبان به بار بنشیند تا از میوه‌های شاداب‌تری برخوردار گردد و باید از اِعمال سلیقه‌های فردی و پراکندگی خاطر بدور باشد، یعنی باید با همراهی یک سیستم و تحت نظر یک نهادآموزشی پیش رفت و دل به راه داد. یادمان نرود که «شیعه تابع و تابع شیعه است» و تا تبعیت در کار نباشد ممکن است در آنچه که از احاطۀ ما خارج است بدرستی نتوانیم فکر و عمل داشته باشیم. امیدواریم با عنایات حق تعالی و با لطف حضرت صاحب‌الزمان(عج) حرکتی صورت گیرد که به آموزش و پرورش جامعی بیانجامد.

روی بنمای و وجود خودم از یاد ببر

خرمن سوختگان را همه گو باد ببر

ما چو دادیم دل و دیده به طوفان بلا

گو بیا سیل غم و خانه ز بنیاد ببر

سینه گو شعلۀ آتشکده فارس بکش

دیده گو آب رخ دجلۀ بغداد ببر

دولت پیر مغان باد که باقی سهل است

دیگری گو برو و نام من از یاد ببر

سعی نابرده در این راه به جایی نرسی

مزد اگر می‌طلبی طاعت استاد ببر

روز مرگم نفسی وعده دیدار بده

وان گهم تا به لحد فارغ و آزاد ببر

حافظ اندیشه کن از نازکی خاطر یار

برو از درگهش این ناله و فریاد ببر

(حافظ)

 

 

کانون فرهنگی تبلیغی ولایت

(مرکز آموزش مداحی)

جمعه نهم اسفندماه 1398

 

مجمع ستايشگران حریم ولايت ...
ما را در سایت مجمع ستايشگران حریم ولايت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : amoozeshmaddahia بازدید : 146 تاريخ : دوشنبه 19 اسفند 1398 ساعت: 23:50