مخاطب محوری در مداحی

ساخت وبلاگ

مخاطب محوری در مداحی

استادمجیدطاهری:بطور مثال وقتی یک مجری توانا از مخاطبین خود می‌خواهد صلوات بفرستند، جملۀ امری خود را نسبت به حرفهای قبلی، با استحکام و قدرت بیشتری ادا می‌کند تا آنها محکم و بلند جواب دهند و قرائت صلوات نمایند؛ بنابراین اگر یک مداح از جمع می‌خواهد ذکری را بگویند، باید با انرژی بیشتر و جملات محرّک و برانگیزاننده آنها را به تکرار و همراهی دعوت نماید؛ طوری که جدّیت و اهتمام باید در چهرۀ مداح، واضح باشد و با حرکات دست و صورت، این تلاش را به مخاطبین نشان دهد تا نتیجه حاصل شود. خواندن گوشوارۀ نوحه‌ها و اشعار، از این امر مستثنی نیست و باید بهترین و روان‌ترین آنها انتخاب شود و حسابی خاص برایشان باز گردد و چیزی کم اهمیت و بدون تفکر و خارج از برنامه تلقی نشوند. نمی‌توان انتظار داشت که گوینده با حالت آرام و با صدای پائین خود از مستمعین بخواهد چیزی را جواب دهند و آنها بلند و کوبنده آن را ابراز کنند. با این توضیح باید گفت، مداحان از آن دسته افرادی هستند که بخوبی می‌توانند با اجرای خویش، گروهی را به وجد و شور بیاورند و انرژی‌های مثبت را به مجلس سرازیر نمایند.

مجری:شخصی که در جلسات، همایش‌ها و مراسم گوناگون، مجالس را اداره می‌کند و معمولاً از سخنرانان و افراد دعوت می‌کند تا به تریبون آمده و برنامۀ خویش را اجرا کنند و جلسه را آغاز نموده و به پایان می‌برد.

گوشواره: به ذکری گفته می‌شود که مداح از مستمعین می‌خواهد بگویند و بین هر بند نوحه و یا جاهایی که او تشخیص می‌دهد می‌گنجاند تا تنوع ایجاد شود و رفع یکنواختی و ملالت نماید.

مجمع ستايشگران حریم ولايت ...
ما را در سایت مجمع ستايشگران حریم ولايت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : amoozeshmaddahia بازدید : 150 تاريخ : دوشنبه 18 آذر 1398 ساعت: 21:58